Krimnett

Faktasjekket journalistikk om kriminalitet og etikkbrudd

Ahmed Al-Saedi hyllet Stalins henrettelser: «renske partiet for forrædere»

Rød Ungdom-nestleder Ahmed Al-Saedi hyllet nylig Stalins massedrap og forsvarte Den Store Terroren, der rundt en million sivile ble drept: «cleansing the party of traitors right before a world war was only the right decision.»

Al-Saedi hyllet også Berlinmuren: «one of the smartest things the communists ever did». Al-Saedi bekrefter til Krimnett at kontoen som la ut dette tilhører ham.

Ahmed Al-Saedi portrait

Kilde: sosialisme.no med sitater fra Al-Saedi

Nylig innvalgt nestleder bekrefter at konto er hans

Ahmed Al-Saedi ble nylig valgt inn som nestleder av Rød Ungdom. Han har hatt brukernavnet ‘ArabMarxEnjoyer’ på både X/Twitter, bekreftet til Nettavisen i anledning at han poserte med AK-47 på profilbildet, og på forumet Reddit.

Al-Saedi bekrefter til Krimnett at Reddit-kontoen (arkivlenke til nå slettet konto) er hans:

Bekreftelse fra Al-Saedi

Hyllet nylig Berlinmuren – «one of the smartest things»

Rød Ungdom-toppen hyllet for litt over et år siden Berlinmuren som «on of the smartest things the communists ever did against such freaks», hvor «freaks» betyr vestlig etterretningstjeneste.

Å forstå dette er å vokse opp, «Growing up», skriver han.

Berlinmuren var en mur og befestning kommunistene i Øst-Tyskland bygget rundt vestlige Vest-Berlin for å hindre befolkningen deres i å flykte dit.

Kommunistene utsatte befolkningen for et omfattende kontroll- og terrorvelde. Organiserte og hemmelige grupper kommunister identifiserte politiske fiender, og brukte psykologiske metoder for å få bryte dem ned, såkalt Zersetzung (nedbrytning/oppløsning). Mange hjalp dem som angivere.

Berlinmuren var et omfattende festningsverk med minefelt, spikermatter, piggtråd og vakthunder. Mange voksne og barn ble skutt og drept mens de forsøkte å flykte fra kommunistene til Vesten. På Wikipedia ligger en liste.

Noen ble skutt mens de var i vannet og la på svøm for å flykte, som 17-åringen Axel Hannemann.

Hyllet nylig Stalins utrenskning og henrettelser av «forrædere»

Al-Saedi hyllet for under et år siden også Stalins masselikvideringer av politikere og sivile, som han kalte forrædere, og forsvarte det organiserte massedrapet kalt «Den store terroren» (Store Norske Leksikon), («great purge»).

I følge historikere ble rundt en million sivile drept i det organiserte massedrapet, med noen anslag opp mot to millioner. Massedrapskampanjen gjorde utstrakt bruk av falske og imiterte rettsprosesser, så som at massearresterte fanger ble torturert til å undertegne nederst på blanke ark, som så ble fylt inn med en tilståelse. De ble så massehenrettet – på en dag eller to kunne en gruppe på bare tre personer, kalt en «troika«, beslutte hundrevis av henrettelser.

Den store terroren inkluderte også Moskvaprosessene (Wikipedia), offentlige og skuespilte rettssaker mot politikere og intellektuelle.

Tiltalte ble utsatt for omfattende tortur og trusler, så som at familien deres skulle drepes, for å få dem til å undertegne falske tilståelser der de la seg langflate overfor kommunistmaktens storhet.

Kommunistene som sto for drapene brukte gjerne stempler som «fascister» og «degenererte» på kommunistene de henrettet.

Al-Saedi studerer selv rettsvitenskap i Hønefoss.

Rød Ungdom-toppen gikk ut mot kommunistene i magasinet Cosmonaut, som han mente var for mye «anti-Stalin», og kalte kommunistenes kritikk av henrettelsene for «ingenting annet enn en høyreorientert kritikk«:

they are critical of the “great purge” which is eventually nothing but a right wing critique.

Ahmed Al-Saedi, nestleder i Rød Ungdom
Kilde: Reddit-kontoen til Ahmed Al-Saedi

Selv mens Stalin undertegnet på enorme henrettelseslister engasjerte han seg personlig i noen saker. Han skal bl.a. ha skrevet «Slå, slå!» ved et navn på henrettelseslisten.

Tar avstand når han må svare om dette kort tid etter

Krimnett tar kontakt for tilsvar. Al-Saedi sier da at han ikke lenger støtter verken Berlinmuren, eller utrenskningen av forrædere han hyllet bare 10 måneder tidligere:

Berlinmuren var og er absolutt ingen ideal jeg stiller meg bak. … jeg er ikke av den oppfatningen av at utrensningene var noe bra, per dags dato.

Tilsvar fra Al-Saedi

Krimnett stiller oppfølgingsspørsmål om hvordan et så stort skifte i mening om begge sakene kan skje på så kort tid:

1. Det virker som veldig kort tid å bytte mening om to ganske fundamentale temaer, massehenrettelser av forrædere for under et år siden og innmuring av befolkningen også ganske nylig. Når byttet du mening? Har dette sammenfalt med ditt nye engasjement i Rød Ungdom?

2. Har du fordømt Berlinmuren og utrenskningen av forrædere offentlig noe sted man kan lese det, før du nå sier til meg at du har endret mening?

Oppfølgingsspørsmål fra Krimnett

Ahmed Al-Saedi har ikke svart på oppfølgingsspørsmålene.

Krimnett avslører: Al-Saedis uttalelser ikke omtalt i andre aviser

Al-Saedis Reddit-konto og utsagnene han bekrefter er langt sterkere enn hva som er kommet frem i andre medier, som Aftenposten. Krimnett er den eneste avisen som har identifisert og vist skjermbilder av innholdet på Al-Saedis konto.

Oppdatering: Slettet hele kontoen bare timer etter Krimnetts oppslag

Oppdatering 20. april 20:58: Rød Ungdom-toppen slettet hele kontoen bare timer etter Krimnetts oppslag. Krimnett har lagret innholdet og vil lage en separat artikkel om ulikt som er slettet.

Konto før og etter sletting

Kuppet organisasjon og får kontroll over skattepenger

Mange kilder opplyser og peker mot at det anonyme nettverket Kommunistisk Enhet trakk i trådene da rundt 40 personer tok kontroll over Rød Ungdom.

Et internt skjermbilde viser noen skrive at de vil «samle ein liste av gode folk», som skal brukes til «benkeblæste alle dei fakka jævlene med», tilsynelatende en henvisning til å vinne frem via såkalte benkeforslag (SNL).

Internt skjermbilde. Kilde: NRK / avtroppende fylkesleder i Rød Ungdom

Med dette kommer også kontroll over skattepenger som gis som tilskudd til Rød Ungdom.

Selv om Al-Saedi ble innvalgt ved hjelp av denne anonyme gruppen, har han aldri uttrykt å ha noen kjennskap til den, eller svart på Krimnetts spørsmål om han kjenner til dem som hjalp ham å bli valgt. Krimnett har kontaktet Kommunistisk Enhet for tilsvar.

Oppdatering 20. april 20:58 – Oppdatering da Al-Saedi slettet hele kontoen bare timer etter at artikkelen ble publisert. Lagt inn arkivlenke til slettet post.

Krimnett tar faktasjekk alvorlig, og har en dusørordning med pengebelønning for rapportering av faktafeil.


publisert

Av: