Krimnett

Faktasjekket journalistikk om kriminalitet og etikkbrudd

Pentagon samarbeidet med Twitter om påvirkningsoperasjon med falske profiler: «the first 6 on the list are our priority accounts»

Interne eposter frigitt etter Elon Musks oppkjøp viser at Pentagon og Twitter samarbeidet om en påvirkningsoperasjon ved bruk av falske profiler.
Pentagon sendte Twitter en liste over kontoer de ønsket «hvitelistet» for å gi dem større rekkevidde, og Twitter gjorde som ønsket.

Etter at Elon Musk kjøpte opp Twitter, har han latt eksterne journalister søke i selskapets eposter. Informasjonen som er funnet og frigitt viser et svært nært samarbeid mellom etterretningstjenesten og Twitter før Musk kom inn i bildet.

I en av epostene skriver Nathaniel B Kahler fra CENTCOM (Central Command) at de har en liste over profiler de gjerne vil ha «hvitelistet» for større rekkevidde. En av profilene Pentagon hadde kalt «@yemencurrent» ble ikke indeksert i søkemotorer, og de ønsket dette også ordnet. Twitter gjennomførte hvitelistingen som etterspurt.

Epostene viser en hyggelig tone:

SOCOM (spesialstyrkene)-gutta nevnte at de hadde digget å møte dere ansikt til ansikt hvis du tror de rette Twitter-folkene er interessert?

Epost fra CENTCOM til Twitter
Brukte bilder skapt av kunstig intelligens på de falske profilene

Twitter har publisert et bilde brukt på en av de falske profilene, og journalisten skriver at det er laget ved kunstig intelligens, et såkalt DeepFake-bilde:

DeepFake-bilde skapt ved kunstig intelligens. Kilde:Twitter
Pentagon svarer tilsynelatende bekreftende

Pentagon er gitt tilsvarsrett, og ble spurt om noe av det frigitte er feil eller uriktig. Ingenting av dette ble benektet.

Pentagon svarte Krimnett tilsynelatende bekreftende, at dette er gjort for å fremme nasjonale sikkerhetsmål i samsvar med lov:

As a matter of policy, the Department of Defense military information support operations in support of our national security priorities. These activities must be undertaken in compliance with U.S. law and DoD policy. We are committed to enforcing those safeguards.
V/r, Duty Officer 

Tilsvar fra Pentagon

Krimnett tar faktasjekk alvorlig, og har en dusørordning med pengebelønning for rapportering av faktafeil.


publisert

Av: