Krimnett

Faktasjekket journalistikk om kriminalitet og etikkbrudd

Utøya-overlevende Erik Kursetgjerde henger ut og håner privatpersoner på Twitter – skjuler innholdet etter spørsmål

Utøya-overlevende og tidligere fylkestingspolitiker Erik Kursetgjerde klipper og limer bilder av privatpersoner på nett, og henger ut og håner dem med fullt navn på sin Twitter-konto. Når han blir spurt om dette blokkerer han meldinger og skjuler innholdet han har lagt ut.

Erik Kursetgjerde fikk melding med tilsvarsrett og spørsmål. Han valgte da å blokkere for meldinger og skjule kontoinnholdet sitt.

Erik Kursetgjerde er høyt profilt, både som lokalpolitiker og som Utøya-overlevende. På Twitter skriver han under Twitter-kontoen @Kursetgjerde.

Kursetgjerde skriver der at han er opptatt av hvordan han kan bygge et bedre samfunn for alle. Noe annet han gjør er å klippe og lime skjermbilder med privatpersoner uten offentlig interesse med fullt navn, som han henger ut og håner.

Kursetgjerde får spørsmål om dette via sin åpne LinkedIn-profil:

Kursetgjerde velger å ikke svare. Istedet blokkerer han for meldinger og stenger tilgangen til Twitter-kontoen sin. Innholdet han har lagt ut er dermed ikke synlig lenger. (Arkiv av Kursetsgjerdes konto etter at han satte den privat).

Stengt Twitter-konto, innholdet ikke lenger synlig

Erik Kursetgjerde ble profilert som fylkestingspolitiker, som NUPI-forsker og som Utøya-overlevende. Nå poster han skjermbilder på Twitter av privatpersoner, helt uten offentlig interesse eller som har søkt offentlighetens søkelys, med fullt navn og uten sladding, som han håner og latterliggjør på Twitter sammen med andre.

Når Kursetgjerde får et høflig formulert spørsmål om dette, vil han ikke svare, men blokkerer for meldinger og setter kontoene sine private.

Krimnett tar faktasjekk alvorlig, og har en dusørordning med pengebelønning for rapportering av faktafeil.


publisert

Av: